|
1. |
B. C.
Roy Award is given in the field of |
|||||||
Answer: Option C |
|
2. |
In
which year was Pulitzer Prize established? |
|||||||
Answer: Option A |
|
3. |
Gandhi
Peace Prize for the year 2000 was awarded to the former President of South
Africa along with |
|||||||
Answer: Option C |
|
4. |
The
prestigious Ramon Magsaysay Award was conferred was conferred upon Ms. Kiran
Bedi for her excellent contribution to which of the following fields? |
|||||||
Answer: Option C |
||||||||
|
5. |
Which
of the following societies has instituted an award for an outstanding
parliamentarian? |
|||||||
Answer: Option C |
|
6. |
Which
is the highest gallantry award in India? |
|||||||
Answer: Option B |
|
7. |
Which
state gives Mewar Award? |
|||||||
Answer: Option D |
||||||||
|
8. |
Who is
the first Asian Winner of Nobel Prize? |
|||||||
Answer: Option C |
||||||||
|
9. |
The
first Indian to receive Noble Prize in Literature was |
|||||||
Answer: Option C |
|
10. |
The
first recipient of Rajiv Gandhi's 'Khel Ratna' award is |
|||||||
Answer: Option A |
No comments:
Post a Comment